Postup:
Omytou rukolu dejte do mísy. Na pánvi na menším množství olivového oleje grilujte cuketu nakrájenou na kolečka a také papriku nakrájenou na menší díly. Grilovanou cuketu osolte. Sytivost salátu můžete zvýšit přidáním grilovaných žampionů. Mírně vychladlou zeleninu smíchejte s rukolou. Dochuťte balzamikem. Lze podávat také jako přílohu.
Výživové hodnoty na 1 porci: 101 kcal
Postup:
Krůtí maso nakrájejte na nudličky a promíchejte v marinádě z jogurtu, zázvoru, citronu a oleje a orestujte ho. Mezitím si nakrájíme čínské zelí nebo ledový salát, mango a jablko. Ovoce zakápněte citronem, aby nezhnědlo. Poté vše smíchejte dohromady.
Výživové hodnoty na 1 porci: 305 kcal
Postup:
Všechnu zeleninu nakrájejte, smíchejte s uvařenými jáhlami, ochuťte worcestrovou omáčkou, solí a pokapejte olejem. Do jogurtu přidejte hořčici, stévii, citronovou šťávu a jemně nasekané bylinky. Připravenou zálivkou polijte porce salátu přímo na talířích nebo zálivku do salátu zamíchejte. Salát podávejte zdobený čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci: 255 kcal
Postup:
Do zapékací mísy vložíme omytá rajčátka, která před tím pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oregánem. Zapékáme 20 minut a ihned podáváme.
Postup:
Chřest oloupejte a uvařte ve vařící vodě doměkka. Do hlubokého talíře či misky natrhejte salát, rukolu, přidejte na čtvrtky nakrájená rajčátka, na měsíčky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený chřest, ředkvičky a zalijte připravenou zálivkou. Zálivku vytvořte smícháním vinného bílého octa a olivového oleje. Nejlépe salát chutná dobře vychlazený.
Postup:
Syrovou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na jemné proužky. Křen také jemně nastrouhejte. Všechny suroviny smíchejte, přelijte jogurtovým dresinkem a dobře promíchejte. Salát podávejte chlazený jako přílohu k masu.
Postup:
Celer a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, spaříme, necháme okapat, zakapeme citronovou šťávou. Oloupaná jablka pokrájíme na nudličky, ořechy hrubě nasekáme. V misce smícháme celer, mrkev, jablka, přidáme jogurt, dochutíme solí a cukrem, pokapeme olivovým olejem. Nakonec vmícháme nasekané ořechy. Salát vychladíme a podáváme jako přílohu.