5 zásad pro úspěšnou redukci nadbytečných kilogramů

Děláte si obavy, jestli dokážete jídelníček úspěšně dodržet až do konce? Co dělat, když máte neodolatelné chutě na nezdravé jídlo? A jak si můžete jídla upravit, aby vyhovovala Vašim chuťovým buňkám? Jako odpověď jsme pro Vás připravili 5 tipů a triků, jak jídelníček dodržovat a hubnout co nejefektivněji.

5 zásad pro úspěšnou redukci nadbytečných kil:

  1. Vybírejte si jídla bohatá na vlákninu. Vláknina, která je hojně zastoupena například v zelenině, ovoci a celozrnných cereáliích, výrazně podpoří Vaše trávení.
  2. Pijte pravidelně v průběhu dne. Alespoň 1,5 litru vody denně je minimální doporučené množství (stolní voda, ovocný čaj, bylinné odvary). Naopak se vyvarujte konzumace alkoholu, perlivých minerálek a energetických nápojů.
  3. Jezte pravidelně. Ideálně každé 3 hodiny. Na jídlo se plně soustřeďte, nedoporučujeme jíst u televize, mobilu nebo počítače.
  4. Jezte kvalitní bílkoviny – bílé maso, ryby a vejce zvyšují pocit sytosti a zároveň pomáhají zachovávat svalovou hmotu.
  5. Věnujte se pravidelné fyzické aktivitě. Vyberte si např. chůzi, jógu či kalanetiku. Chůze je ideální, pokud chodíte alespoň 30 minut denně.

Doufáme, že Vám tyto zásady pomůžou dodržet jídelníček až do samého konce a cítit se tak stále lépe!

Inspiroval Vás tento článek?