Postup:
V rendlíku na oleji lehce osmahněte cibuli po dobu 3 minut, poté přidejte česnek a smažte další minutu. Poté přidejte kuřecí vývar a vše přiveďte k varu. Přidejte hrášek a nechte 2 minuty povařit. Poté hrášek rozmačkejte nebo rozmixujte, osolte a opepřete.
Výživové hodnoty na 1 porci: 298 kcal
Postup:
Okurku nakrájejte na malé kostičky, smíchejte se vším ostatním. Zalijte 150–200 ml vody a zamíchejte.
Postup:
Hlívu lehce orestujeme na cibulce s olejem, přidáme papriku a kmín. Zalijeme horkou vodou, přidáme brambor. Uvaříme doměkka a dochutíme česnekem s majoránkou. Pokud použijete v polévce méně vody, můžete z ní udělat také guláš s přílohou - pohankou, rýží atd. Ideální v době, kdy můžete přílohy a rádi byste si odlehčili od masa.
Postup:
Čočku propláchněte a nechte ji ve studené vodě dvě hodiny namočenou. Poté vodu slijte, zalijte ji čistou vodou a přidejte bobkový list a kostku zeleninového bujonu, uvařte doměkka. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Na pánvičce na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidejte nastrouhanou mrkev a poduste pod pokličkou doměkka. Nakonec přidejte nakrájené rajče na kostičky a lehce poduste. Vzniklou směs přidejte k vařené čočce a dochuťte zázvorem, kari, paprikou a solí a ještě krátce povařte. Nakonec z polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte ponorným mixérem do hladkého krému. Podávejte ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou.
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte dozlatova na olivovém oleji. Přidejte nakrájenou dýni hokaido, lehce orestujte a poté zalijte vodou, do které pro lepší chuť můžete přidat bujon bez soli. Dýni vařte doměkka, polévku ochuťte muškátovým oříškem, kari kořením a zázvorem. Na závěr polévku rozmixujte na krém. Hotovou polévku můžete ozdobit bílým jogurtem, posypat opraženými dýňovými semínky nebo přidat restované žampiony a tempeh, nebo restované krevety.